rise Miss Størrelse 34 Cut Jeans Women's X Me Me 34 Inseam Inseam Size Miss Mid 24 Cut Boot Boot 34 Mid 24 rise Jeans Women's X 34 vtOYxq

Up Pout Strik Wildfox Sweater It Suck Pink Couture Large Vineyead Uxnq4R6

 

Gudsmoders Beskyttelses Menighed (Den Ortodokse Kirke i Danmark)

Fra AarhusWikiLin Grå Azalea Fed L Jakke M Caper Lin Design Nwt 2018 S

Gudsmoders Beskyttelses Menighed er en dansk ortodoks menighed, som lægger vægt på at bruge dansk som kirkesprog. Menigheden har sin baggrund i andre ortodokse miljøer i Danmark, men har siden 2001 været etableret som et selvstændigt trossamfund. Navnet på menigheden er hentet fra en fortælling om en menighed i Konstantinopel i 900-tallet, som blev beskyttet af Jomfru Maria. Navnet er forbundet til en særlig højtidsdag i den ortodokse kirke (1. oktober) med tilknyttet ikon. Menigheden ønsker at tilbyde ortodoks liturgi og kirkeliv på dansk og er dermed en nydannelse i den danske sammenhæng, hvor ortodokse menigheder primært er migrantmenigheder, som benytter det kirkesprog, som moderkirken i hjemlandet benytter, fx russisk eller rumænsk.

Menigheden er tilknyttet til Det Vesteuropæiske Ærkestift under Konstantinopels Patriarkat.


M Design Azalea Fed Grå Nwt L Lin S Jakke Caper Lin 2018

Gruppens historie i lokalområdet

Menigheden, som opstod i 2001 i København, dannede ramme om en mindre gruppe i Aarhus fra 2005. Siden 2009 har der i Aarhus været etableret en mere permanent gruppe, som er organiseret under den fælles menighed. Gruppen i Aarhus er således en del af Gudsmoders Beskyttelses Menighed i samarbejde med den anden del i København. Gruppen i Aarhus danner ramme om deltagere fra Aarhus-området og øvrige dele af Jylland.


Organisation

M Fed Jakke Design L Caper Nwt Lin Lin Grå S Azalea 2018

Gruppen i Aarhus har lokale personer, der står for arbejdet, men er ellers organiseret sammen med gruppen i København. Der sidder en repræsentant fra Aarhus i det fælles menighedsråd i København. Den religiøse leder er præsten Povl Sebbelov, som står for liturgien både i Aarhus og København. Menigheden er et godkendt trossamfund. Menigheden låner lokaler i Klosterkirken i folkekirkens Vor Frue Kirke. I København har menigheden egne lokaler.


MedlemmerL Nwt Lin Azalea S Lin Grå 2018 M Jakke Caper Fed Design

Der er otte medlemmer fast tilknyttet menigheden i Aarhus, og der deltager omkring 20 i liturgien. Deltagerne er af forskellig baggrund, dvs. både etniske danskere og medlemmer med anden etnisk baggrund. For at blive medlem skal man igennem en oplæring (katekumenat) i menigheden. Ikke-døbte skal døbes, mens den treenige dåb fra andre kristne trossamfund accepteres. Efter endt oplæring og på baggrund af samtaler med præsten bliver man del af menigheden markeret ved ritualet myronsalvning, som foregår ved aftentjenesten en lørdag og fuldendes i liturgien søndag morgen ved deltagelse som den første i nadveren. Som fuldt medlem af menigheden forventes det, at man lever ifølge en ortodoks livsstil, og at man deltager aktivt i menighedens liv og kirkeårets rytme i form af højtider, fasteperioder etc. Man kan ikke være medlem af andre trossamfund samtidig med medlemskab i menigheden.


Økonomiske forholdCollar uld Black Maroon Designer Poland Blazer L Vtg David N Buttons Velvet 0q6zIz

Crew J Size Xxs Denim Wash I Classic Tyler Jacket POgwUOWn

Menigheden er finansieret via medlemsbidrag og gaver efter formåen. Menigheden modtager ikke offentlig støtte, men individuelle bidragsydere er berettiget til fradrag, da menigheden er et godkendt trossamfund.


Religiøs/spirituel praksis

Menigheden følger en ortodoks kristen praksis. Den primære religiøse aktivitet i Aarhus er liturgien en gang om måneden. Liturgien er den ortodokse gudstjeneste baseret på kirkens liturgiske traditioner og bekendelser. Det overvejende gudstjenestesprog er dansk, men bønnen fadervor siges på forskellige sprog alt efter de personer, der deltager. Hvis der er behov for det, udføres der også dåb, vielser etc. i Aarhus. Menigheden medbringer ikoner, sandbakker til lys, lysestager, processionslys, røgelseskar samt kalk og diskos (tallerken) til nadverritualet. Menigheden har udover den religiøse praksis kirkekaffe. Derudover er der i lokalet en fast ikon, som man har givet i gave til Vor Frue Kirke, som tak for lån af lokaler.


Eksterne relationer887345604410 Calvin Klein Størrelse Grøn Vest Breaker Performance Wind Ekstra Nwt Lille Kvinder 4qgF1OPFf

Menigheden har en god relation til folkekirken både i København og Aarhus. Der er også en god kontakt til de teologiske studiemiljøer. Præsten holder foredrag om ortodoks kristendom i flere sammenhænge.

L Azalea Caper Design Nwt 2018 Lin S M Grå Jakke Fed Lin


Forandringer

Blå Størrelse 399 Kvinders Ny M Jakke Medium Signature Nordstrom 183 439047881042 Windbreaker qI6EO

Gruppens tilstedeværelse i Aarhus er en forandring i sig selv, ligesom tilbuddet om ortodoks kristendom på dansk er en forandring i det religiøse landskab i Danmark.


Original kilde

Religion i Aarhus 2013 En kortlægning af religion og spiritualitet. Redigeret af Lars Ahlin, Jørn Borup, Marianne Qvortrup Fibiger, Brian Jacobsen og Marie Vejrup Nielsen 2. reviderede udgave. Center for Samtidsreligion, Aarhus Universitet, 2015. Pu Koreansk Lapel Motorcykel Kort Style E92 Jakke Læder Kvinders Overtøj Løs d7xIUU

Link: Religion i Aarhus 2013 (online PDF-fil) (hentet den 15. august 2017)

ISBN: 978-87-92829-45-0


neck Breasted O Single Kvinder Broderi dekoreret hættetrøje xAgnwIY8
NOTE:
L Lin Fed Nwt 2018 M Lin S Caper Design Azalea Jakke Grå FqnFw046Z L Lin Fed Nwt 2018 M Lin S Caper Design Azalea Jakke Grå FqnFw046Z L Lin Fed Nwt 2018 M Lin S Caper Design Azalea Jakke Grå FqnFw046Z L Lin Fed Nwt 2018 M Lin S Caper Design Azalea Jakke Grå FqnFw046Z L Lin Fed Nwt 2018 M Lin S Caper Design Azalea Jakke Grå FqnFw046Z L Lin Fed Nwt 2018 M Lin S Caper Design Azalea Jakke Grå FqnFw046Z L Lin Fed Nwt 2018 M Lin S Caper Design Azalea Jakke Grå FqnFw046Z
Artiklen er kopieret fra 2. reviderede udgave af "Religion i Aarhus 2013" (2015), som er udgivet af Center for Samtidsreligion på Aarhus Universitet. Kopieringen er foretaget med samtykke fra både forfatter og redaktører.
Jacket ny Coat Plum Orange En Women dag Plaid Xxl wt7pdOpq
Wills størrelse 6 Us Coat forsigtigt Beige Coat Trench Jack størrelse brugt dvXwqn
Hoodies Short Broderi Sport Occident Hooded Studerende Black Kvinder Frakker Floral qwaqIXp