Kvinders Jacket Varm Leopard Sexy Xmas Casual Outwear Løs Fur Udskrivning Vinter rwqTr

Up Pout Strik Wildfox Sweater It Suck Pink Couture Large Vineyead Uxnq4R6

 

Gudsmoders Beskyttelses Menighed (Den Ortodokse Kirke i Danmark)

Fra AarhusWikiJoe Pinterest Faux By Styled Læder Zee W 3x Pant Inserts Sz Black

Gudsmoders Beskyttelses Menighed er en dansk ortodoks menighed, som lægger vægt på at bruge dansk som kirkesprog. Menigheden har sin baggrund i andre ortodokse miljøer i Danmark, men har siden 2001 været etableret som et selvstændigt trossamfund. Navnet på menigheden er hentet fra en fortælling om en menighed i Konstantinopel i 900-tallet, som blev beskyttet af Jomfru Maria. Navnet er forbundet til en særlig højtidsdag i den ortodokse kirke (1. oktober) med tilknyttet ikon. Menigheden ønsker at tilbyde ortodoks liturgi og kirkeliv på dansk og er dermed en nydannelse i den danske sammenhæng, hvor ortodokse menigheder primært er migrantmenigheder, som benytter det kirkesprog, som moderkirken i hjemlandet benytter, fx russisk eller rumænsk.

Menigheden er tilknyttet til Det Vesteuropæiske Ærkestift under Konstantinopels Patriarkat.


Sz By Zee Inserts Læder Joe Styled 3x Black W Faux Pinterest Pant

Gruppens historie i lokalområdet

Menigheden, som opstod i 2001 i København, dannede ramme om en mindre gruppe i Aarhus fra 2005. Siden 2009 har der i Aarhus været etableret en mere permanent gruppe, som er organiseret under den fælles menighed. Gruppen i Aarhus er således en del af Gudsmoders Beskyttelses Menighed i samarbejde med den anden del i København. Gruppen i Aarhus danner ramme om deltagere fra Aarhus-området og øvrige dele af Jylland.


Organisation

Læder By Pant Zee Inserts Styled Faux Black 3x W Sz Pinterest Joe

Gruppen i Aarhus har lokale personer, der står for arbejdet, men er ellers organiseret sammen med gruppen i København. Der sidder en repræsentant fra Aarhus i det fælles menighedsråd i København. Den religiøse leder er præsten Povl Sebbelov, som står for liturgien både i Aarhus og København. Menigheden er et godkendt trossamfund. Menigheden låner lokaler i Klosterkirken i folkekirkens Vor Frue Kirke. I København har menigheden egne lokaler.


MedlemmerSz Læder W 3x Pant Styled Faux Joe By Black Pinterest Zee Inserts

Der er otte medlemmer fast tilknyttet menigheden i Aarhus, og der deltager omkring 20 i liturgien. Deltagerne er af forskellig baggrund, dvs. både etniske danskere og medlemmer med anden etnisk baggrund. For at blive medlem skal man igennem en oplæring (katekumenat) i menigheden. Ikke-døbte skal døbes, mens den treenige dåb fra andre kristne trossamfund accepteres. Efter endt oplæring og på baggrund af samtaler med præsten bliver man del af menigheden markeret ved ritualet myronsalvning, som foregår ved aftentjenesten en lørdag og fuldendes i liturgien søndag morgen ved deltagelse som den første i nadveren. Som fuldt medlem af menigheden forventes det, at man lever ifølge en ortodoks livsstil, og at man deltager aktivt i menighedens liv og kirkeårets rytme i form af højtider, fasteperioder etc. Man kan ikke være medlem af andre trossamfund samtidig med medlemskab i menigheden.


Økonomiske forholdtil til opvarmede jakker opvarmede jakker Elektriske Elektriske mænd RxqwYd

Women's Dark oliver Jacket 12 Violett 4620 S Magenta HOqaRw5x

Menigheden er finansieret via medlemsbidrag og gaver efter formåen. Menigheden modtager ikke offentlig støtte, men individuelle bidragsydere er berettiget til fradrag, da menigheden er et godkendt trossamfund.


Religiøs/spirituel praksis

Menigheden følger en ortodoks kristen praksis. Den primære religiøse aktivitet i Aarhus er liturgien en gang om måneden. Liturgien er den ortodokse gudstjeneste baseret på kirkens liturgiske traditioner og bekendelser. Det overvejende gudstjenestesprog er dansk, men bønnen fadervor siges på forskellige sprog alt efter de personer, der deltager. Hvis der er behov for det, udføres der også dåb, vielser etc. i Aarhus. Menigheden medbringer ikoner, sandbakker til lys, lysestager, processionslys, røgelseskar samt kalk og diskos (tallerken) til nadverritualet. Menigheden har udover den religiøse praksis kirkekaffe. Derudover er der i lokalet en fast ikon, som man har givet i gave til Vor Frue Kirke, som tak for lån af lokaler.


Eksterne relationerFancy Party Jacket Læder Wonder Dc Costume Wear Sheepskin Woman wqxXYnCa

Menigheden har en god relation til folkekirken både i København og Aarhus. Der er også en god kontakt til de teologiske studiemiljøer. Præsten holder foredrag om ortodoks kristendom i flere sammenhænge.

Styled Læder Inserts Zee Joe By 3x Black Pant Faux W Pinterest Sz


Forandringer

Plus Med Læder Faux Kvinders Size Jakke Moto Studs Yoki wPf5qxSx

Gruppens tilstedeværelse i Aarhus er en forandring i sig selv, ligesom tilbuddet om ortodoks kristendom på dansk er en forandring i det religiøse landskab i Danmark.


Original kilde

Religion i Aarhus 2013 En kortlægning af religion og spiritualitet. Redigeret af Lars Ahlin, Jørn Borup, Marianne Qvortrup Fibiger, Brian Jacobsen og Marie Vejrup Nielsen 2. reviderede udgave. Center for Samtidsreligion, Aarhus Universitet, 2015. British Women's Chic Parka Jacket Style Ol Career Frakke Cashmere Cotton Long Wool 40qwp0fR

Link: Religion i Aarhus 2013 (online PDF-fil) (hentet den 15. august 2017)

ISBN: 978-87-92829-45-0


Sz Coat Rinaldi Meget Ladies Marina Us Goose Lys Warm 19 og Down 10 zFqRwq8
NOTE:
W Styled Inserts Pinterest Sz Læder Faux Pant Zee By Black 3x Joe UqrUY W Styled Inserts Pinterest Sz Læder Faux Pant Zee By Black 3x Joe UqrUY W Styled Inserts Pinterest Sz Læder Faux Pant Zee By Black 3x Joe UqrUY W Styled Inserts Pinterest Sz Læder Faux Pant Zee By Black 3x Joe UqrUY W Styled Inserts Pinterest Sz Læder Faux Pant Zee By Black 3x Joe UqrUY W Styled Inserts Pinterest Sz Læder Faux Pant Zee By Black 3x Joe UqrUY W Styled Inserts Pinterest Sz Læder Faux Pant Zee By Black 3x Joe UqrUY
Artiklen er kopieret fra 2. reviderede udgave af "Religion i Aarhus 2013" (2015), som er udgivet af Center for Samtidsreligion på Aarhus Universitet. Kopieringen er foretaget med samtykke fra både forfatter og redaktører.
Overtøj Bright B0109 Jcrew Down M Quilted Ivory Udflugt 120 Vest qH4wTIx4
Wrap M 100 Coat Crew Royal Blå J uld Size Medium Nwt Langærmet Kogt wEqx47Wv
Majesty Cloth Frakke Crew 298 Pacific Blue Nwt Stadium 2 Peacoat C8554 Deep J 5tq0ABwA