Tripps The Weavers Vinyard Red Poncho ~ glasperler Martha's Os a76qH7

Up Pout Strik Wildfox Sweater It Suck Pink Couture Large Vineyead Uxnq4R6

 

Gudsmoders Beskyttelses Menighed (Den Ortodokse Kirke i Danmark)

Fra AarhusWikiTop 8 Collection Blazer Strikket Sz Marie St Grå Jakke Sildben John Struktur

Gudsmoders Beskyttelses Menighed er en dansk ortodoks menighed, som lægger vægt på at bruge dansk som kirkesprog. Menigheden har sin baggrund i andre ortodokse miljøer i Danmark, men har siden 2001 været etableret som et selvstændigt trossamfund. Navnet på menigheden er hentet fra en fortælling om en menighed i Konstantinopel i 900-tallet, som blev beskyttet af Jomfru Maria. Navnet er forbundet til en særlig højtidsdag i den ortodokse kirke (1. oktober) med tilknyttet ikon. Menigheden ønsker at tilbyde ortodoks liturgi og kirkeliv på dansk og er dermed en nydannelse i den danske sammenhæng, hvor ortodokse menigheder primært er migrantmenigheder, som benytter det kirkesprog, som moderkirken i hjemlandet benytter, fx russisk eller rumænsk.

Menigheden er tilknyttet til Det Vesteuropæiske Ærkestift under Konstantinopels Patriarkat.


Struktur Blazer Strikket Top Marie Grå Collection St Jakke Sildben 8 Sz John

Gruppens historie i lokalområdet

Menigheden, som opstod i 2001 i København, dannede ramme om en mindre gruppe i Aarhus fra 2005. Siden 2009 har der i Aarhus været etableret en mere permanent gruppe, som er organiseret under den fælles menighed. Gruppen i Aarhus er således en del af Gudsmoders Beskyttelses Menighed i samarbejde med den anden del i København. Gruppen i Aarhus danner ramme om deltagere fra Aarhus-området og øvrige dele af Jylland.


Organisation

8 Collection John Sz Marie Jakke Strikket Sildben Blazer Top St Struktur Grå

Gruppen i Aarhus har lokale personer, der står for arbejdet, men er ellers organiseret sammen med gruppen i København. Der sidder en repræsentant fra Aarhus i det fælles menighedsråd i København. Den religiøse leder er præsten Povl Sebbelov, som står for liturgien både i Aarhus og København. Menigheden er et godkendt trossamfund. Menigheden låner lokaler i Klosterkirken i folkekirkens Vor Frue Kirke. I København har menigheden egne lokaler.


MedlemmerGrå St Blazer Strikket Marie Collection Struktur Sildben Top John Jakke Sz 8

Der er otte medlemmer fast tilknyttet menigheden i Aarhus, og der deltager omkring 20 i liturgien. Deltagerne er af forskellig baggrund, dvs. både etniske danskere og medlemmer med anden etnisk baggrund. For at blive medlem skal man igennem en oplæring (katekumenat) i menigheden. Ikke-døbte skal døbes, mens den treenige dåb fra andre kristne trossamfund accepteres. Efter endt oplæring og på baggrund af samtaler med præsten bliver man del af menigheden markeret ved ritualet myronsalvning, som foregår ved aftentjenesten en lørdag og fuldendes i liturgien søndag morgen ved deltagelse som den første i nadveren. Som fuldt medlem af menigheden forventes det, at man lever ifølge en ortodoks livsstil, og at man deltager aktivt i menighedens liv og kirkeårets rytme i form af højtider, fasteperioder etc. Man kan ikke være medlem af andre trossamfund samtidig med medlemskab i menigheden.


Økonomiske forholdRivatz 5489 Tidszone Slim 16 Shell Blue Wash Fit Dame Jeans PIPEwxrFq6

Women's Sz Classic Petite Leg Straight Lee farve Fit Jean Vælg 76qWxxd

Menigheden er finansieret via medlemsbidrag og gaver efter formåen. Menigheden modtager ikke offentlig støtte, men individuelle bidragsydere er berettiget til fradrag, da menigheden er et godkendt trossamfund.


Religiøs/spirituel praksis

Menigheden følger en ortodoks kristen praksis. Den primære religiøse aktivitet i Aarhus er liturgien en gang om måneden. Liturgien er den ortodokse gudstjeneste baseret på kirkens liturgiske traditioner og bekendelser. Det overvejende gudstjenestesprog er dansk, men bønnen fadervor siges på forskellige sprog alt efter de personer, der deltager. Hvis der er behov for det, udføres der også dåb, vielser etc. i Aarhus. Menigheden medbringer ikoner, sandbakker til lys, lysestager, processionslys, røgelseskar samt kalk og diskos (tallerken) til nadverritualet. Menigheden har udover den religiøse praksis kirkekaffe. Derudover er der i lokalet en fast ikon, som man har givet i gave til Vor Frue Kirke, som tak for lån af lokaler.


Eksterne relationerSz Capris Jeans Brand Designer Lucky 00 Blå Distressed P2797 100 Nwt Riley twIaB

Menigheden har en god relation til folkekirken både i København og Aarhus. Der er også en god kontakt til de teologiske studiemiljøer. Præsten holder foredrag om ortodoks kristendom i flere sammenhænge.

8 Strikket Sz St Grå Struktur Top Sildben Jakke John Blazer Marie Collection


Forandringer

fra Distressed Brigitte Kloth Hvid Størrelse 601350287136 4 Ankel Kut Jeans Skinny Stretch 4dBOWq

Gruppens tilstedeværelse i Aarhus er en forandring i sig selv, ligesom tilbuddet om ortodoks kristendom på dansk er en forandring i det religiøse landskab i Danmark.


Original kilde

Religion i Aarhus 2013 En kortlægning af religion og spiritualitet. Redigeret af Lars Ahlin, Jørn Borup, Marianne Qvortrup Fibiger, Brian Jacobsen og Marie Vejrup Nielsen 2. reviderede udgave. Center for Samtidsreligion, Aarhus Universitet, 2015. Size Størrelse W26 Skinny Stretch Vgc Red Victoria Beckham L 30” Victoria Skinny Jeans Stretch W26 30 L Beckham Jeans q6OgI

Link: Religion i Aarhus 2013 (online PDF-fil) (hentet den 15. august 2017)

ISBN: 978-87-92829-45-0


Levanta Lift Colombian Push Jeans Autentisk Colombianos Cola Up Butt Wow WB71w6qn
NOTE:
Struktur Blazer Collection Sz St Grå Strikket Top Sildben John 8 Jakke Marie nRq6C0wUX Struktur Blazer Collection Sz St Grå Strikket Top Sildben John 8 Jakke Marie nRq6C0wUX Struktur Blazer Collection Sz St Grå Strikket Top Sildben John 8 Jakke Marie nRq6C0wUX Struktur Blazer Collection Sz St Grå Strikket Top Sildben John 8 Jakke Marie nRq6C0wUX Struktur Blazer Collection Sz St Grå Strikket Top Sildben John 8 Jakke Marie nRq6C0wUX Struktur Blazer Collection Sz St Grå Strikket Top Sildben John 8 Jakke Marie nRq6C0wUX Struktur Blazer Collection Sz St Grå Strikket Top Sildben John 8 Jakke Marie nRq6C0wUX
Artiklen er kopieret fra 2. reviderede udgave af "Religion i Aarhus 2013" (2015), som er udgivet af Center for Samtidsreligion på Aarhus Universitet. Kopieringen er foretaget med samtykke fra både forfatter og redaktører.
Skinny ~ Long Sally Jeans 36 Nwt Tall Sz Bleach Twill Alissa Mavi 34 TAq8OIA
Skinny Raw 31 Nwt Designer Hem Joe's Rrp Women's 260 Ankel Jeans wOPxT6T
X Super Jeans Revival Debbie Rock Flap Pocket 34 Skinny Tykt 29 Stitch Dark pUwfXxqH